Konsentrert vaskestoff i pulverisert form, laget av fettsyrer fra kokosnøtt, fullstendig nedbrytbart.

Vaskesaltet er ikke et sulfat, men et salt av sulfat. Det er en overflateaktiv agent (på engelsk surfactant: Surface active agent). Ikke en sånn agent med trenchcoat og solbriller, som holder avisen opp ned. Men en agent som minsker overflatespenningen mellom vann og hud. Mer som en diplomat faktisk. Det kan den gjøre fordi den inneholder både vannelskende og fettelskende bestanddeler. Dermed oppfører den seg også som emulgator, det vil si binder vann og fett sammen. Overflødig fett og skitt fra huden blir dermed vasket av, og hud og hår blir rent og pent.

Dette vaskesaltet er kjent for å være ekstremt mildt. Både mot hud og hår, og for øynene. Det brukes ofte i produkter til små babyer fordi det er så mildt. Det skummer godt, og gir et silkemykt skum. Vaskesaltet virker ikke uttørkende på hud og hår. Huden kjennes istedet silkeaktig og myk etter bruk. Selv om den er så mild så gjør den en fortreffelig jobb når det kommer til å rengjøre. Vaskesaltet har en pH på mellom 4,5 og 6,5. Dette liker huden vår, som selv har en pH på rundt 5,5, veldig godt.

Til for skjell fra natriumsulfatene SLS og SLES, som mange med rette prøver å unngå, har dette vaskesaltet store molekyler. Det betyr at de ikke kommer seg gjennom øverste hudlag eller gjennom slimhinner, og skaper dermed heller ikke irritasjoner.
Vaskesaltet er kjent for å fungere bra på alle hårtyper, også på farget hår.

Vaskesaltet er ECOCERT-sertifisert, og godkjent for økologiske produkter. Det er også kosher-sertifisert.

INCI

Sodium Cocoyl Isethionate

Brukes i

Egenskaper

Økologisk
Vegansk

Pin It on Pinterest