Mjødurt trives på fuktige steder, og vi finner den helt fra strandkanten og opp høyt til fjells. Du kjenner gjerne den særegne og gode lukta før du ser planten.
Mjødurt har mange gode egenskaper som folk har benytta seg av opp gjennom historien. For å nevne noen av dem: Betennelseshemmende, sammentrekkende, smertestillende, sårhelende, slimhinnebeskyttende, antiseptisk, antibakteriell, desinfisernede, blodstillende og lokalbedøvende. Det var fra mjødurtblomster de først isolerte salisylsyre, som var viktig i utviklingen av aspirin.

Av blomstene kan man også lage en veldig god saft som kalles «Sommerfryd». Anbefales på det varmeste.

INCI

Aqua + Filipendula ulmaria Extract

Brukes i

Egenskaper

Lokal
Norsk
Økologisk
Spiselig
Vegansk
Viltvoksende

For å være helt sikker på å få bestillinger frem før jul anbefaler Posten å sende dem innen 16.desember :) Fjern

Pin It on Pinterest