Glyserin er mer enn halvparten så søtt som sukker faktisk. Den typen jeg bruker er økologisk, og kommer fra kokos eller soya. Ikke fra palmeolje.
Glyserin tar til seg vann fra lufta. Dermed hjelper den huden med å bevare fuktigheten, og hjelper samtidig huden til å bli mykere.
Glyserin brukes blant annet i endel godteri, og kan trygt fortæres.
Hei Magrete
Jeg har nettopp oppdaget deg og produktene dine via bokashinorge og er mektig imponert!
Mitt spørsmål er angående soya som glyserinen lages av. Jeg regner med at det er økologisk soya, ikke importert fra USA og som har vokst langt unna konvensjonelle bruk? Du er sikkert klar over at særlig soya og mais er «populære» vekster å genmodifisere, og er dermed sprøytet med glyfosat (roundup), som er luftbåren og sprer seg til alt som vokser i nærheten. Stoffet er meget giftig og dessverre fortsatt tillatt i norske hager, men ikke i offentlige parker osv.
Dette ble jo en liten avhandling, men er man nøye så er man nøye! 😊
Gleder meg til å høre fra deg!
Mvh Sidsel Vingmark
Takk for det 🙂
Glyserinen min er vegetabilsk og økologisk. Den jeg bruker akkurat nå kommer faktisk fra kokos, så jeg har oppdatert teksten.